View unanswered posts | View active topics It is currently 16 Jul 2020 20:04This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 1 post ] 
 Retningslinjer for takt og tone på forumet / jakkemerke 
Author Message
Site Admin
User avatar

Joined: 31 Jan 2005 23:01
Posts: 3447
Location: Trondheim
Retningslinjer for takt og tone på forumet

Nytt fra 2013 er at Kystfort.com har sin egen jakkemerke. Som bærer av jakkemerke så representerer du miljøet på forumet og det forventes samme takt og tone når man rusler rundt på sine turer.

Forumet på http://www.kystfort.com er et upolitisk diskusjonsforum for historisk interesserte med hovedvekt på tyskernes fortifikasjoner langs kysten og rundt infrastrukturen i Norge i perioden 1940-1945. Selv over 67 år etter frigjøringen er flere aspekter av okkupasjonshistorien fortsatt et betent tema hvor mye følelser kan og vil settes i sving.

Selv om dette er et åpent diskusjonsforum og Norge er et fritt land med ytringsfrihet, er det noen få retningslinjer som kreves av alle medlemmer:

1.
Medlemmenes politiske ytringer og diskusjoner med politisk innhold er ikke ønsket på forumet. Nynazisme, rasisme, religionskritikk og lignende tolereres ikke! (Gjelder også i brukernes profiler)

2.
“Forherliggjørelse" og glorifisering av annen verdenskrig er ingen tjent med. La historie være historie og la oss ikke prøve å fremstille krig og okkupasjon som noe positivt.

3.
Diskuter saklig. Blir du provosert eller er sterkt uenig, ta heller en dag pause fra forumet fremfor å skrive et svar i affekt. Grove personangrep, banning og trusler blir ikke tolerert! (Gjelder også via PM funksjonen!)

4.
Moderator/Admin teamet følger daglig med på utviklingen i forumet og vi gjor vårt beste for at alle skal trives. Vi ønsker ikke at enkeltmedlemmer selv går i dialog for å ordne opp dersom det forekommer overtramp av retningslinjene, men heller sende inn en klage på PM til Moderator eller Admin. Gjentatte overtramp kan og vil føre til utestenqning fra forumet!

Utover retningslinjene er det også noen ting vi ønsker brukerne av forumet skal reflektere litt over før man tyr til store bokstaver og utropstegn:

Forumets mål er utveksling av informasjon, fakta, erfaringer og meninger om okkupasjonshistorien og minnene etter annen verdenskrig. Spesielt sistnevnte innebærer at folk må få lov a ha sine egne meninger om et emne uten å i etterkant bli satt i dårlig lys om man skulle bli motbevist.

Tenk over at du er i samme båt som over 1000 andre medlemmer og at dine handlinger og/eller innlegg i verste fall kan få konsekvenser for andre medlemmer og i ytterlighetene til og med også forumets eksistens! Velg helst et nøytralt brukernavn. Enkelte ord er allerede forbudt fra innmeldingsfasen, men ønsker du a bli tatt seriøst kan det være en fordel å ha et brukernavn som ikke oppfattes useriøst. Ønsker du å bytte brukernavn - Kontakt Admin!

Til slutt noen tips til gamle og nye medlemmer:

Før du poster et innlegg, bruk gjerne to minutter til å lese gjennom og tenke over om det du har skrevet kan oppfattes feil, eller negativt. Trykk aldri på "submit" knappen uten at du kan stå inne for det du har skrevet.
Her er det også viktig å tenke seg om to ganger dersom man har vært i nærheten av operative militære installasjoner! Prøv å være nøytral når du skriver. All erfaring sier at desto mer positive/negative ord man bruker i et innlegg, jo større er sjansen for at noen tar deg ille opp eller misforstår dine intensjoner.

Foruten disse retningslinjer så har også alle akseptert betingelsene for å være medlem på Kystfort.

Quote:
Kystfort - Betingelser for Medlemskap

Administrator(ene) og moderator(ene) på forumene forsøker å fjerne eller redigere alle støtende innlegg så fort som mulig, men det er umulig å overvåke alle temaer og innlegg. Du må annerkjenne at alle innlegg i forumene representerer den enkelte brukers syn og holdninger, og vil ikke stille administrator(ene), moderator(ene), webmaster(ene) og/eller webredaktør(ene) til ansvar for innholdet i innleggene, med unntak av deres egene innlegg.

Du annerkjenner at du ikke har anledning til å skrive støtende, uanstendig, vulgært, injurerende, hatsk, truende, pornografiske eller andre typer innlegg som kan være eller er i strid med gjelende lovverk. Om du skriver denne type innlegg vil du bli øyeblikkelig og permanent utestengt fra forumene, og din isp (internettleverandør) vil bli varslet. IP-adressen i alle innleggene registreres og vil bli benyttet til å opprettholde disse betingelsene. Du godkjenner at webmaster(ene), administrator(ene) og moderator(ene) på disse formuene har rett til å fjerne, redigere, flytte eller stenge et hvert tema når de anser det nødvendig. Som bruker godtar du at all informasjon du oppgir blir lagret i en database. Denne informasjonen vil ikke bli utlevert til tredjepart uten din godkjenning, men webmaster(ene), administrator(ene) og moderator(ene) kan ikke stilles ansvarlig for hacking ol. som kan medføre tap av eller innsyn i databasen.

Disse forumene bruker cookies (informasjonskapsler) til å lagre informasjon lokalt på din datamaskin. Cookiene inneholder ikke informasjonen du oppgir, men brukes for å tilby en best mulig brukeropplevelse på forumene. Din e-postadresse brukes bare i forbindelse med registeringsprosessen, og for å sende nytt passord dersom du ønsker/ber om det.

Du godkjenner disse betingelsene ved å klikke på registeringslinken under.Med vennlig hilsen

Erik H, Erik E, KOS og Stutzpunkt


27 Sep 2009 6:46
Profile WWW
Display posts from previous:  Sort by  
This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.   [ 1 post ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software for PTF