View unanswered posts | View active topics It is currently 19 Sep 2020 23:28Reply to topic  [ 19 posts ]  Go to page Previous  1, 2
 Kystfort i kamp! av Kjell-Ragnar Berge 
Author Message

Joined: 09 Nov 2007 23:12
Posts: 715
Location: Bjugn
Enig med Vevang. Meget bra bok. Og det å finne et så godt tidsvitne så mange år etter er også godt gjort. Utviklingen mot slutten av krigen der Royal Navy gjenopptok sine raid langs Norges sørvestkyst er også lite kjent ettersom kildematerialet i tyske arkiver gradvis tørker ut fra 1944 og utover, og det finnes lite eller ingenting fra lavere nivå på tysk side de siste månedene av krigen.
Noe av det beste jeg har lest i denne kategorien.

_________________
JEF


13 Apr 2017 10:56
Profile

Joined: 26 Sep 2006 18:11
Posts: 890
Location: Bodø
Da var jeg akkurat ferdig med boken og kan varmt anbefale den videre til alle som finner temaet interessant.
Å lese en soldats egne historier er langt mer interessant enn mye av "faktabøkene" man har om temaet.

Thomas L


18 Apr 2017 15:44
Profile WWW

Joined: 07 Mar 2008 17:10
Posts: 28
Location: Førde
Mange takk til Vevang, J E F og Thomas L for hyggelige tilbakemeldinger, setter stor pris på det :-D Ja, det var et utrolig hell å få kontakt med Breitsameter som kunne fortelle så detaljert om opplevelsene som Oberfähnrich i Marineartillerie, og ikke minst hendelsene da Marinebatterie Egersund var i kamp. Detaljene rundt kanonen som havarerte under kamp, og ubåtkaptein von Gudenus sitt besøk hos Batterie Egersund, ville neppe blitt kjent uten Breitsameters detaljerte notater.
Breitsameter er nå kommet til side 78 i oversettelsen av boken til tysk, men må ta lange pauser av helsemessige grunner. Fremdeles kan jeg stille ham ymse spørsmål angående Marineküstenartillerie, og han svarer på epost etter beste evne.


21 Apr 2017 20:43
Profile

Joined: 07 Mar 2008 17:10
Posts: 28
Location: Førde
Josef «Sepp» Breitsameter gikk bort 29. oktober 2017, 93 år gammel.
En stor takk til ham for å ha fortalt sin historie fra tiden som kadett i marineartilleriet. For oss med interesse for tyske kystfort i Norge er hans historie et verdifullt bidrag til kunnskap om hvordan livet kunne være på et kystfort. Spesielt interessant blir det siden det var han som var skyteleder en av de få gangene et tysk kystfort var i kamp med Royal Navy.
Men hans historie er også interessant for alle krigshistorisk interesserte. I tillegg til livet på et kystfort får vi også viten om hvorfor han ble soldat, hans tanker om politikk, og ikke minst den tunge skjebnen mange av de tyske soldatene fikk etter krigen i krigsfangenskap.
Jeg har fremdeles ikke gitt opp tanken på utgivelse i Tyskland, men det er ikke lett å få tyske forlag interessert så lenge det ikke foreligger en fullverdig tysk oversettelse. Vi får se om dette løser seg en gang, hans historie burde jo også være av interesse for en tysk leser.


24 Apr 2018 18:01
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 19 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software for PTF