Kystfort
http://www.kystfort.com/forum/

MKB 2./516 Ramstad(Forholten)
http://www.kystfort.com/forum/viewtopic.php?f=26&t=746
Page 1 of 1

Author:  RasmusTerne [ 14 Oct 2007 19:10 ]
Post subject:  MKB 2./516 Ramstad(Forholten)

Hei igjen!
Dette lille fortet var del av MKB 2/516 Tjeldøy, under Artilleriegruppe Narvik, (kilde NUAV.net).Ble anlagt av nordmennene i 1915-16 som del av forsvaret av Ramsund orlogsstasjon.Dekket "bakdøren" til Ramsund fra Tjeldsundet.Utstyrt med 2 stk K 337(n), 10,5 cm.(L 31 Shneider) Skuddvidde 7500 m, prosjektil 16 kg. Overtatt av tyskerne i 1940 og forsterket med 3 stk. 20 mm. Madsen antiluftskyts og 3 MG stillinger.
Her er det en meget spesiell bunker, 70 m lang og ca 6 m bred, med "brønner" til skytset .Toppen av bunkeren med "brønnene" ligger i terrenghøyde, mens resten av bunkeren er støpt av betong i en utsprengt " kløft". I ene enden av bunkeren er det et observasjonsrom, som en kommandobunker.Masse rom nede i bunkeren,alle er tilgjengelige. :)
Stillingene for Madsenskytset og MG er feltmessige, uten storre bruk av sement.
Legger ut noen bilder for interesserte.
Hilsen Sigfred R.

Author:  RasmusTerne [ 15 Sep 2008 18:13 ]
Post subject: 

Hei.
På Forholten ett år senere. Området er i høst blitt ryddet og de åpne kanonstillingene i kasematt-bunkeren er fylt halveis med grov singel. Må si at det er blitt mye bedre enn fryktet :) .Anlegget er blitt sikrere for besøkende, uten at det er gjort inngrep i tilgjengeligheten. Eksempel til etterfølgelse! Det eneste var at noen hadde saget av "tappen" i en MG-stilling, uvisst av hvilken grunn.
Fant en "ny" MG-stilling. Lurer på om de steinene som står på høykant i brystvernet er en slags skuddfeltbegrensing? De er støpt fast til kanten.
Bilder.
Hilsen Sigfred R.

Author:  Natter [ 15 Sep 2008 21:19 ]
Post subject: 

RasmusTerne wrote:
På Forholten ett år senere. Området er i høst blitt ryddet og de åpne kanonstillingene i kasematt-bunkeren er fylt halveis med grov singel. Må si at det er blitt mye bedre enn fryktet :) .Anlegget er blitt sikrere for besøkende, uten at det er gjort inngrep i tilgjengeligheten. Eksempel til etterfølgelse!
Merket meg at tilstøping av åpninger på Korshamn også var veldig pent og forseggjort utført. De som har ansvar for opprydning i distriktet setter tydeligvis sin ære i å gjøre det skikkelig - innenfor rammene de har å forholde seg til.

Author:  Natter [ 25 Jan 2017 23:22 ]
Post subject:  Re: MKB 2./516 Ramstad(Forholten)

Norske etterkrigsskisser:

Page 1 of 1 All times are UTC + 1 hour [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/