Kystfort
http://www.kystfort.com/forum/

"Våttåhaugen" Leksvik
http://www.kystfort.com/forum/viewtopic.php?f=27&t=262
Page 1 of 1

Author:  Atle M [ 14 Apr 2007 10:10 ]
Post subject:  "Våttåhaugen" Leksvik

Dette er en interesannt plass for oss som er interessert i krigen.denne høyden ligger ovenfor hytten som min bestefar bodde i under krigen så jeg har snoket mange timer der oppe :D er en haug med skyttergraver,basen på en signalmast og noen fester etter skyts (flak?) +deler av en hule. den dag i dag er det veldig enkelt og finne gammelt utstyr der oppe hvis en vet hvor man skal lete.av mine funn der kan man nevne kompass,avstandsmåler,lommeur,3 hjelmer,tomhylser,porselen osv.dette punktet er i dag ett yndet turmål.skal få tatt noen bilder når jeg er der i sommer :)

sakset fra internet:

Under 2. verdenskrig ble Våttåhaugen bygd om til en tysk militær base med tårn, skyttergraver og bomberom i ei hule. Både hula og skyttergravene er fortsatt der i dag.

en annen plass som jeg har fundert masse på er en fjelltopp i nærheten av vanvikan.der vet jeg at det står en stilling helt oppe på toppen,men det er en DRØY tur opp dit! hva i alle dager ble den brukt til? i likehet med våttåhaugen har man en vanvittig utsikt over skipsleia i trondheimsfjorden så teorien min er at det er en observasjonspost,men bygget der oppe ser stort ut.noen som vet?

Author:  Erik H [ 15 Apr 2007 19:00 ]
Post subject: 

Hei Atle og velkommen til forumet.

Jeg har selv vært i Vanvikan men kan ikke ha forstått at det skulle være noe der oppe. Du tenker vel på Bjørgan eller Munken? Jeg trur det kunne ha vært noe oppå Munken, men her er jeg på tynn is (og det er midt i april... isen blir ikke tynnere :D ). Munken har iallefall god utsikt over leia etter Trondheim mot Steinkjer og kunne dette være forbindelsen mot Leksvika?

Erik Hårberg

Author:  Atle M [ 15 Apr 2007 20:19 ]
Post subject: 

takker erik :) det ligger ikke direkte i vanvikan men like etter på vei mot leksvik.skal ringe litt rundt og forhøre meg hva det kan være :)

Author:  borge.mohus [ 01 May 2017 19:47 ]
Post subject:  Re: "Våttåhaugen" Leksvik

Fant en artikkel i Trønderavisa.
http://www.t-a.no/felttoget/article7368273.ece
Det andre bildet er i følge artikkelen fra Våttåhaugen
Børge

Page 1 of 1 All times are UTC + 1 hour [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/