Kystfort
http://www.kystfort.com/forum/

Ulvøysund, Lillesand
http://www.kystfort.com/forum/viewtopic.php?f=32&t=2212
Page 1 of 1

Author:  werner wernersen [ 26 Jan 2009 20:37 ]
Post subject:  Ulvøysund, Lillesand

Hei

I forbindelse med at jeg holder på med registrering av Tysk aktivitet på Agder, så kommer det frem av en engels etteretningsrapport fra 1944 at det skal stå 2 pansertårn på Ulvøysund og etter en samtale med en fra Lillesand kommune i dag så sier han at det lå et lite kystfort der??

Mener vel selv at det må være snakk om et støttepunkt, er det noen som har noe info rundt dette?

Werner

Author:  Batterie Vara [ 13 Feb 2009 12:43 ]
Post subject: 

hei. om ikke du har fått svar enda. så prat med Arild på kanon museet. han er lomme kjent i de traktene.

Author:  werner wernersen [ 22 Mar 2009 22:15 ]
Post subject: 

Hei

Pratet med Arild for en stund siden, det gikk mere på "forts" biten, skal ha en tur dit senere i år for å se hva som er igjen, har hørt fra lillesand kommune at det er fjernet. De kunne ikke si når det ble gjort.

Werner

Author:  huron [ 02 Oct 2009 12:51 ]
Post subject: 

Hei. Trenger du fortsatt noe info om dette? Jeg har vært der ute mange ganger og det er et relativt stort kompleks der og mye av gangene og tunnelene er i god forfatning.

Hvis du går inn på norgeibilder.no og går på Nord: 6441658 Øst:453004

Sundet er fylt igjen med stein som er tatt ut av "holmen." Det er en hoved tunnel som går tvers igjennom med et stort rom i midten. Det er også en tunnel som er avstengt. Trolig et ammo lager.

Det er også mindre tunneler som går til de forskjellige stillingene. Det er en veldig fin tur. På bildet kan man se at det er bygd en hytte inn i gangene som tyskerne brukte så om man skal besøke dette burde man kanskje gå utenom sesongen.

Author:  werner wernersen [ 02 Oct 2009 15:08 ]
Post subject: 

Hei

all info er spennende, har du noen bilder i tillegg så hadde det vært fint.

Werner

Author:  huron [ 06 Oct 2009 18:32 ]
Post subject: 

venter på at været skal klarne :)=

Author:  werner wernersen [ 06 Oct 2009 21:21 ]
Post subject: 

Hei

høres bra ut, kan du se om du kan få tatt et bilde der pansertårnet har stått.

Werner

Author:  overland53 [ 29 Jun 2020 23:01 ]
Post subject:  Re: Ulvøysund, Lillesand

Måtte en tur ut til Kroksund (Ulvøysund) for å se på anlegget der. Iflg. Vest-Agder museet så ble støttepunktet lagt ned sommeren 1944. Det er et flott anlegg, det ser ut som styrken har blitt tilført svært lite sement og armering, men en god del dynamitt. Det meste av murer og anlegg er laget i løet naturstein (mye fint arbeide). Som sagt over er noe av steinmassen fra fjellanlegget dumpet i sundet mot Ulvøy, slik at en kan gå tørrskodd over sundet. Videre er det laget en solid sti innover Ulvøy hvor man kan gå helt beskyttet for beskytning fra begge sider. Mulig det også går en kabel i bakken langs denne stien. Det ser ut som om forleggning av mannskap må ha vært på Ulvøy et sted og at det kun var de på vakt som opphold seg på støttepunktet.

Det er et fjellanlegg med 2 åpninger ut (den ene forseggjort, den andre kun i råfjell) og et større rom midt inne i fjellet. Det er også inngang til FT17 bunkeren via en godt skjult inngang og flere rom innover mot pansertårnet. Håper bildene kan gi litt inntrykk av hvordan det ser ut. Synes både dette anlegg og Kvarodden på andre siden av fjorden er litt i overkant utviklet til kun å være støttepunkt. Men det er vel kun 3,7cm FT 17 tårnet som er av litt "tyngre" våpen, fant i alle fall ikke noe oppmurt og tilrettelagt for andre kanontyper.

Author:  overland53 [ 29 Jun 2020 23:04 ]
Post subject:  Re: Ulvøysund, Lillesand

Glemte bilde der Renault FT 17 tårnet må ha stått, kommer her

Page 1 of 1 All times are UTC + 1 hour [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/