Kystfort
http://www.kystfort.com/forum/

Tysk feltflyplass - Skiboten i Troms
http://www.kystfort.com/forum/viewtopic.php?f=41&t=6237
Page 1 of 1

Author:  Diverlockout [ 24 May 2014 21:39 ]
Post subject:  Tysk feltflyplass - Skiboten i Troms

Har noen informasjon om en feltflyplass som ble anlagt på Skiboten i Troms av tyskerne? NB: Ikke "OP flystripa" på Brennfjell. Feltflyplassen skal ha vært på sandmelene nede ved sjøen. Info: lengde, flytyper og avdeling etc.

Author:  ØyBjugn [ 17 Apr 2019 5:10 ]
Post subject:  Re: Tysk feltflyplass - Skiboten i Troms

Skibotn airport er en gammel feltflyplass


Denne ble brukt som landingsplass for forsvarets gamle OP-fly. Populært kalt Setermokråka. Dette var en Piper Army Club. De siste 40 årene er denne plassen blitt flittig brukt som en plass der man lærer å kjøre bil. Asfalten som var her er forvitret bort og erstattet av sand som det er nok av i Skibotnområdet. I tillegg er det en del villcamping på området med bobiler og campingvogner.

Laplassen som sletta her heter var også lagringsplass under 1 verdenskrig: Da lå det store mengder materiell her på sletta som skulle fraktes over Skibotndalen til Russland gjennom Finland. Blant annet passerte de 100 000 par støvler til Russiske soldater her. Norge var nøytral under 1 verdenskrig så denne transporten måtte holdes hemmelig. Men det ble mye arbeid og mye penger å tjene for de som hadde hest og kunne frakte godset over til finland

Info fra en Geocache

https://www.geocaching.com/geocache/GC6TAXY_skibotn-airport?guid=eb962f44-9dfd-4e48-aa97-a4059d4049e0


Øyvind

Page 1 of 1 All times are UTC + 1 hour [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/