View unanswered posts | View active topics It is currently 17 Oct 2019 17:03



Reply to topic  [ 15 posts ] 
 Når skjermen blir blå...og så svart 
Author Message
Site Admin
User avatar

Joined: 31 Jan 2005 23:01
Posts: 3438
Location: Trondheim
Alle som bruker pc aktivt har sikkert erfart problemer en eller flere ganger. (jeg sier pc selv om det sikkert er noen mackere der ute)

Nå kom dette til meg for noen måneder siden. da jeg startet pc så gikk den ikke lengre enn til en blå skjerm med en masse tekst om error. Ingen ting funket.. samma hva man gjorde så kom man ikke lengre enn blå skjerm. det er mildt sagt kjipt. heldigvis hadde jeg tatt en hovedbackup for en uke siden, men det fristet ikke å miste en hel uke med arbeide så derfor måtte jeg jobbe litt med å få alt tilbake til det normale (selv om jeg var redd for at hardisken hadde gått til dundas).

Først måtte jeg ta en backup av harddisken. Den måtte først tas ut og tilkobles min bærbare pc. til dette hadde jeg kjøpt en docking for harddisk. Spenningen var stor om den ville få kontakt.. og det gjorde den. Jeg kunne da ta en backup av mine 350gb med data over til en annen harddisk. Deretter satte jeg tilbake harddisken og installerte windos på nytt (repair). Alt kom da tilbake til det normale... :) . Jeg kunne selvsagt ha installert windows med en gang uten å gå igjennom dette å ta backup av harddisk, men jeg ville ikke ta en slik sjanse før jeg tok en backup.

For noen dager siden møtte jeg igjen denne blåskjermen.... og tenkte at dette var samme feil. Der tok jeg skikkelig feil! Jeg prøvde å reparere windows igjen, men Blå skjerm skulle gå over til svart.. alt windows ville gjøre nå var å formatere harddisk.... PDT_Armataz_01_15

Ok, ut med Hardisk for å ta backup, men når jeg koblet den på med den bærbare så var hele blokken med mine data umulig å komme til.. nok engang ble jeg spurt om å formatere harddisken.... da skjønte jeg at den hadde fått en seriøs feil PDT_Armataz_01_16 Dette var for et par dager siden.

Etter en del leiting på internet fant jeg et program som heter virtuallab og dette ble installert på bærbar og hele harddisken ble sjekket. Det tok 4 timer, men etterpå kunne jeg se at den hadde fått adgang til alle filene mine.. hurra. yes! Det er en god følelse når man finner filene sine.. og jeg må innrømme at det var mange bilder som ikke har blitt tatt backup av. jeg gikk i fella over at alt var bare bra.. men jeg burde virkelig ha gjort noe seriøst etter første kontakt med blå skjerm.

Nå har jeg kjøpt en ny harddisk..500gb og skal installere windows på nyt.. deretter alle programmene jeg trenger.. og det er mange. Jeg regner med å sitte hele helgen med dette. Det er heller ikke gratis denne Virtuallab.. de skal vel ha nesten 600 kroner for å berge inntil 500gb, men det er absolutt verd å berge sine siste kystfortbilder...etc.

Skulle selvsagt ha ønsket at det var en annen "quick fix".,.. men når man er uheldig, så må man ta takke til den første redningsvesten som blir kasta ut!

Ok, lørdag morgen... ny Harddisk, ny windows.. nye muligheter! blir ikke noe kystfortkart jobb i helga...men det skal iallefall bli en skikkelig rutine på backup.

flere som har slike erfaringer? hva slags backup rutiner har dere andre?

Jeg har selv prøvd en masse backup software,, men har ennå ikke funnet noen som jeg er fornøyd med.

Erik H

_________________
Grunnlegger TKIN Kystfort.com
Leder for Fosen Forsvarsforening


31 Oct 2009 10:37
Profile WWW
Site Admin
User avatar

Joined: 26 Dec 2007 22:12
Posts: 2617
Location: Ullensaker
Post 
Jeg bruker 2 disker satt opp i RAID-1 (for tiden, 2x500GB eksterne USB-disker), på den måten kan man jo uten problemer miste en av diskene uten at man samtidig mister data. Nå er jo selvsagt ikke RAID egentlig et alternativ til backup, så man trenger jo det i tillegg, men jeg må innrømme at det blir gjort på en mye mer ad-hoc basis.

Jeg vet iallefall at dette oppsettet har reddet meg mer enn 1 gang. Jeg har vel etterhvert akkumulert en skuff med 5-6 døde disker i et skap oppe på loftet, alt fra 20GB til 500GB. Det er bare en ting som er sikkert, og det er at disker kommer til å dø. Spørsmålet er bare hvor lenge det er til de gjør det, og for å beskytte seg mot døde disker, så er RAID-1 en billig og enkel forsikring.

_________________
--
Tommy


31 Oct 2009 11:04
Profile
Site Admin
User avatar

Joined: 31 Jan 2005 23:01
Posts: 3438
Location: Trondheim
Post 
Når "hele livet" ligger på data, så skulle man absolutt ha hatt raid oppsett på pc, men de gangene jeg ønsket dette så var det for komplisert... eller hadde ikke tid.. eller råd til en ekstra hardisk. .. men, neste gang jeg skal bygge pc så skal jeg få til dette.. har absolutt vært det beste.

nå sitter jeg studerer hvordan den nye hd skal formateres .. og nå skal jeg også dele den opp i c: og d: .... kanskje e: også'


fant en fin artikkel på nett ang. dette

http://www.microsoft.com/windowsxp/usin ... ition.mspx


erik h

_________________
Grunnlegger TKIN Kystfort.com
Leder for Fosen Forsvarsforening


31 Oct 2009 11:21
Profile WWW
Site Admin
User avatar

Joined: 26 Dec 2007 22:12
Posts: 2617
Location: Ullensaker
Post 
Ja, vi som kjører Linux har vel en fordel akkurat der, siden det å sette opp et sett med RAID-1, med software raid er en forholdsvis triviell oppgave. I tillegg siden jeg bruker eksterne disker, så kan jeg bare en gang i mellom plukke ut den ene disken, ta den med på jobb, og kopiere over innholdet til den lokale disken på maskinen min der. På den måten har jeg på en ganske enkel måte, offsite backup. Når jeg kommer hjem igjen, så plugger jeg bare inn disken igjen, og raidsettet blir da automatisk synket opp, en prosess som tar 1 time eller 2.

_________________
--
Tommy


31 Oct 2009 11:47
Profile
Site Admin
User avatar

Joined: 31 Jan 2005 23:01
Posts: 3438
Location: Trondheim
Post 
Dette med å kopiere hele hardisker som backup er jo hva jeg kaller "hovedbackup", men hvor ofte gjør man dette? vel, denne eksterne harddisken jeg har er av type maxtor.. den er 5 år gammel.. kanskje på tide å skifte den også!! ellers har jeg også en 1 tb harddisk som nesten ikke erbrukt til annet enn hovedbackup ... hver fullmåne.....

arg.. driver å innstallerer xp.. dette med partisjoner er ikke allitd like enkelt.

E

_________________
Grunnlegger TKIN Kystfort.com
Leder for Fosen Forsvarsforening


31 Oct 2009 11:56
Profile WWW
Site Admin
User avatar

Joined: 31 Jan 2005 23:01
Posts: 3438
Location: Trondheim
Post 
selvsagt må min harddisk partisjoneres før jeg kan innstalere XP ..min HD er på500gb og xp klarer ikke over 137 gb... siden jeg ikke har fdisk så tar jeg ut HD igjen og setter den sammens med bærbare.. laster ned et prog som kalles partition wizard home edition og håper den tar saken!

E

_________________
Grunnlegger TKIN Kystfort.com
Leder for Fosen Forsvarsforening


31 Oct 2009 12:07
Profile WWW
User avatar

Joined: 21 Feb 2007 16:23
Posts: 598
Location: Bergen
Post 
Høres ut som en mindre hyggelig opplevelse det der. Godt du fikk tilgang til dataene, i alle fall: harddisker dør som kjent uavhengig av operativsystem.

Jeg tar - eller - maskinen tar - backup hver sjette time så lenge den eksterne disken er koblet til. Kanskje litt overkill, men jeg merker ikke noe til det uansett, prosessen tar alt fra noen sekunder til et par minutter avhengig av hvor mange GB som har endret på seg siden siste backup. FireWire sørger for superb hastighet på overføringen. Mac OS Xs medfølgende "Time Machine" tar backup for meg, og er lett å forholde seg til. Så snart jeg får råd skal jeg (etter planen) ha en liten mac mini stående som server et sted i huset, hvor backup vil bli skrevet til den i stedet.

_________________
Sindre


31 Oct 2009 12:15
Profile
User avatar

Joined: 23 Apr 2008 9:25
Posts: 823
Location: Horten
Post 
Jeg kjører xp på egen disk, så om den krasjer (noe xp har for vane å gjøre årlig) så mister jeg ingen bilder eller dokumenter.
Samtlige bilder og dokumenter blir lagret på en annen disk, og så lenge denne ikke krasjer så er alt greit.

Har tenkt tanken med raid løsning men ikke fått ut fingeren til å kikket på det.

Tar å drenner bilder på dvd innimellom, slik at jeg har noe backup,

Ekte menn tar ikke backup, men de gråter mye over tapt data :D

_________________
Min Youtube kanal:
https://www.youtube.com/user/opelfanatikeren
http://www.festningsverk.no


31 Oct 2009 12:32
Profile WWW
User avatar

Joined: 21 Feb 2007 16:23
Posts: 598
Location: Bergen
Post 
Espen K wrote:
Ekte menn tar ikke backup, men de gråter mye over tapt data :D


Du er inne på noe der. Og først når de har mistet data, begynner de med backup - i det skjulte.

_________________
Sindre


31 Oct 2009 12:39
Profile
User avatar

Joined: 26 Nov 2006 11:58
Posts: 2683
Location: Sandefjord
Post 
Jeg har fem maskiner i huset, og noen av de blir vel utsatt for en del risikofylte nedlastninger og utprøvinger. Tror jeg har prøvet det meste av backup, uten å være helt fornøyd.
Men nå kjører jeg en maskin med windows home server, 24/12. Så fort en av maskinene er på tas det en backup av den. Og det er ikke bare en filbackup men et image av hele maskinen. Så skjer det noe så kan jeg sette maskinen hele maskinen tilbake til en dato jeg velger, eller bar ta tilbake en fil eller et bilde etc.
Det virker neste for enkelt, og mange mener noe om denne type backup, men etter mange år så er dette min optimale løsning. Nå kan jeg prøve ut et nytt operativsystem, og så sette maskinen tilbake igjen på 30 minutter. Home server kan kjøre på gamle maskine med et par hardisker. Bruker også en maskin med home server på jobben også

_________________
Mvh
Yngvar


01 Nov 2009 10:01
Profile WWW

Joined: 03 Mar 2009 18:42
Posts: 75
Location: Lista
Post 
Erik dette programmet Virtuallab vet du om du kan berge filer fra en CD?

Villig til å betale noen hundrelapper hvis du ville prøvd for meg.

Jeg har en gang mistet en CD full av barne bilder fra jentungen var 0 år til 3-4år. Jeg ble nesten skilt...

hvis jeg scanner cd kan jeg se filene ligge der men jeg klarer ikke å åpne noen av dem.

Johnny


01 Nov 2009 11:48
Profile

Joined: 26 Mar 2008 11:20
Posts: 106
Location: Lillestrøm
Post 
Kjøp en home server. Glimrende sak, tar backup av hele pc'er i nettverket og du kan legge alt du har av bilder o.l. på den. Har 4 stk 1.5TB disker satt opp i RAID på den.

Petter


01 Nov 2009 14:22
Profile WWW
Site Admin
User avatar

Joined: 31 Jan 2005 23:01
Posts: 3438
Location: Trondheim
Post 
Når det gjelder virtuallab så skriver de:

Quote:
he app starts up with a helpful intro screen showing you its recovery modules: PC or Mac Partition, Deleted Files, E-mail, Photo and CD/DVD ROM. Clicking on one of those takes you to a screen with tabs for those recovery modules on the left, making it easy to switch between them. The control panel for each module is on the right, and the options change appropriately from Recover to Save as you progress through the recovery process. The lack of toolbar buttons on the top of the app makes it easy to see your files in a clear and uncluttered way.


http://download.cnet.com/VirtualLab-Dat ... 10841.html

Som det virket for meg så er det "no cure-no pay".. først så går den igjennom min harddisk og viser hva den finner. (redder). Deretter bestemmer du selv hvor mye du ønsker å redde.. man kan enten kjøpe 100gb eller 500gb.. for meg så anskaffer jeg den siste og det kostet meg 550 kroner. Jeg trenger ikke å bruke opp alt med en gang.

Vel etter en lang dag med installering og oppdateringer har jeg en "clean" xp sp3. Fra før bruke min pc 5-6-7 minutter på å starte ...+ mange minutter med installasjon av forskjellige drivere.. etc etc.. ble ganske lei. nå starter alt på 20 sec! den blir vel litt tregere etter som jeg laster inne alle applikasjonene, men føler at jeg har en ny start med pc.. den har nå også fått 2gb mer ram, + 2 nye hardisker!
Erik H

_________________
Grunnlegger TKIN Kystfort.com
Leder for Fosen Forsvarsforening


01 Nov 2009 19:28
Profile WWW

Joined: 03 Oct 2008 13:19
Posts: 162
Post 
jeg bruker normalt getdataback den funker GULL for akuratt det du beskriver. samme hvor mye feil/slett/pertisjoner osv er, hvis du ikke har fulle versjon så sende meg en pm.


01 Nov 2009 20:24
Profile

Joined: 13 Oct 2008 18:32
Posts: 1061
Location: Fredrikstad
Post 
Føler å bidra med mitt selvom om det ikke har vært aktivitet på denne tråden her på en stund.

Jeg har 2 stk. maskiner og benytter samme metode på dem begge. Kjører da med en liten disk (30-60 GB) til oprativsysteme og programmer, og supplerer med ekstra interne disker for swap-able og evnt. setter i disk eller tar ut ved behov.

Siden jeg har bygget maskinene fra bunnen av har jeg Windows på CD som jeg kjører ved evnt. reinstallering, og alle nødvendige programmer på USB-minne.

Dette er vel heller ingen backup i ordet rette forstand, men denne metoden har funket for meg i mange år nå.

MVH Morten C.

_________________
MVH Morten C.


30 Mar 2010 21:57
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 15 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software for PTF