flyvrak ret ved siden av gardemoen

Oslo og omegn var en viktig plass for den tyske administrasjonen i Norge med sine mange staber, leirer og støttepunkter.

Moderators: Stutzpunkt, KOS

Post Reply
super2277
Posts: 61
Joined: 28 Feb 2010 17:04
Location: kløfta

hei jeg snulbet
over et flyvrak men ingenting er der nå bare småe delere hvor er resten av flyet? kan det være tat på museum ? eller kan dette ligge på en radius på 800 meter? har noen set flyvraket?






(1995 Skule flyet frakte tyskere til tyskland når det skule tilbake infor landing crashet det, det var infor landing)
User avatar
Erik H
Site Admin
Posts: 3499
Joined: 31 Jan 2005 23:01
Location: Trondheim
Contact:

jeg er i alle fall ikke i stand til å svare på dette spørsmålet, men trur det hjelper andre hvis man kan sette en "pin" på f.esk gulesider.no eller et bilde av området.

Erik H
Grunnlegger Kystfort.com siden 2005
http://www.krigsbunkeren.no
Erik Dreyer
Posts: 270
Joined: 11 Feb 2008 20:52
Location: Fredrikstad

Det er bare og kontakte flymuseet på Gardemoen det... der vet de det.
ED
ErikD
ervold
Posts: 320
Joined: 08 Mar 2009 23:14
Location: Hønefoss

Erik Dreyer wrote:Det er bare og kontakte flymuseet på Gardemoen det... der vet de det.
ED
1o mai 45 klokken 07.30 Tok 15 fly fra 190 sqn. av fra Shepherds Grove med kurs for Gardermoen. Dårlig vær over Norge fikk de fleste til å returnere. Eureka på gardermoen var vanskelig å lese men australieren Flying Offiser J.L.Breed forsøker å lande. Flyet kom over Nanneststad i en normal venstre sving for innflyving fra syd. En av motorene var i brann ifølge øyenvitner. Flyet gikk såvidt klar av bygningene på Lyshaug gård i Nannestad før det styrtet i meget ulendt og kupert terreng noen få hundre meter fra gården og en knapp kilometer igjen til flystripen. Eksplosjonen var voldsom, besetningen på 6 mann og 14 mann fra Army Air Corps First Airborne Division omkom. Det tok 3 dager å rydde opp og finne alle de omkomne, enkeltgraver ble gravd opp ved bekken Songa like ved ulykkestedet og de omkomne ble stedt til hvile der. Sermonien ble ledet av en engelsk prest og norske og engelske var til stede.

ervold
Post Reply

Return to “Oslo/Akershus”