kystfort forum

lightman

utstyrskontroll

 

Under er et kart med operasjonelle tyske kystfort, med minefelt, flybaser og generell info m.m. Kartet er nesten ferdig (13 juni), men som alltid tar de siste finpussen halvparten av tiden. Kartet er forventet ferdig i løpet av juli og skal da trykkes i poster størrelse.

Bare for noen uker siden fikk jeg tak i minekart over Vara-Hanstholm. Takk til Arild Andersenwww.kanonmuseet.no

 

kystfort

Artikler 2005 - 2010

Bits and bytes koster kroner og øre! Støtt arbeidet med å registrere kystfort, bunkere og andre historiske minnemerker fra krigens dager.Kystfort forumet arrangerer en auksjon for å støtte Nord-Østerdalen fly og militærhistoriske forening i å restaurere en Tysk Heinkel 111 H-3.
Mer... (PDF for print, 1 mb)


Siden krigen har det stått en fransk stridsvogn av type Renault FT-17 på Kongsfjord i Finnmark. Tor Edgar Olsen har jobbet med å restaurere stridsvognen, men profesjonelle suvinirjegere har i det siste tatt med seg mange og viktige deler
Mer... (PDF for print, 5 mb)
Mer... (PDF for web, 1 mb)
Leif Högberg har gitt ut versjon II av "Militar Utflukt". Den første versjonen var bare om Sverige, men versjon II inneholder de fleste severdigheter fra Norden. På tur gjennom Sverige møtte jeg han på Beredskapsmuseet utenfor Helsingborg.
Mer...


Regelbau (regelbygg) er en tysk standard for konstruksjon av bunkere. Fra 1942 ble det bygget bunkere i stor skala langs hele Atlanterhavsvollen. I Norge fins det rundt 600-700 regelbau bunkere og denne artikkelen tar for seg litt historie og informasjon rundt bunkere bygget etter standarden Regelbau.
Mer...
Flak 88 er en av de kanonene som er mest kjent fra den andre verdenskrig. Mange viktige installasjoner hadde disse som sitt forsvar mot flyangrep
Mer...


Eksklusiv Reportasje fra et Norsk moderne kystfortDet er fortiden snakk om å bevare tidligere operative kystfort fra den kalde krig. Kråkvåg kystfort er en av disse.
Mer...

Bevaring av Tyske krigsminner fra den andre verdenskrigProblematikken med å bevare tyske installasjoner fra krigen.
Mer...

Siste hånd på 4.7cm PAKMed mange uker arbeide ble anti-tank kanonen på Austrått Fort ferdig i oktober 2006
Mer...

Intervju med Mario KirakowMario, som er fra Tsjekkia, har tilbrakt mange år i Norge og er meget interessert i Norsk og Tsjekkisk forsvarshistorie. Han er en av dem som vi kan takke for at en tidligere tysk bunker på Austrått Fort igjen får samme type kanon som den hadde under den andre verdenskrig.
Mer...

Prosjekt: R631 Anti-tank bunkerFosen krigshistoriske samling har sammen med venner fra foreningen Brezinka i Tsjekkia startet et interessant prosjekt med å installere en original 4.7 cm anti-tank kanon på en bunker i Lundahaugen (Austrått Fort). Medlemmer fra venneforeningen i Tsjekkia, Martin Pistora og Mario Kiriakov tok seg en to dagers rekognoserings tur til Ørland for å finne ut tilstanden til kanonen.
Mer...

Helse, miljø og sikkerhetEn spasertur blant bunkere kan enten være godt planlagt, eller komme spontant. Det er fint å kunne kombinere utflukten med litt historisk sus, og et avsides kystfort er et utmerket mål.
Mer...

Når snøen smelter...Etter at snøen har smeltet, og før vegetasjonen har fått blader så er det optimale forhold for å finne bunkere.
Mer...

Se kystfort fra verdensrommetMed Google maps kan du suse rundt i Europa på jakt etter kystfort og andre militære installasjoner. Med Google maps kan du få interaktiv oversikt over viktige plasser og hendelser over hele verden.
Mer...

Kystfort.com - BesøksstatistikkHvor mange besøker Kystfort.com? Her kan du finne statistikk fra månede til månede med kommentarer.Mer...

2007
mai - statistikk og kommentar Mer...
Januar - statistikk og kommentar Mer...

2006
August - statistikk og kommentar Mer...
Juli - statistikk og kommentar Mer...
Juni- statistikk og kommentar Mer...
Mai- statistikk og kommentar Mer...
April- statistikk og kommentar Mer...
     

BunkerTours 2005 - 2009Tarva er en øy nord for Ørland og ligger meget strategisk til. Her ble de første tyske fjernkampbatteriet satt opp i 1940.
Mer... (PDF for print, 2 mb)Erik Ettrup på "en tur utenom det vanlige" rundt om i Strasbourg/Metz. Les mer om hva man kan få med seg på en kort helg på Kontinentet.
Mer... (PDF for print, 2 mb)
Turen til Lista ble virkelig en flott tur. Sol, mange medlemmer og med forfatteren til boken "Festung Lista" som guide.
Mer...Tur til Torås Fort November 2008. Forsvarsbygg låner ut nøkkelen til fortet slik at vi kommer inn i leiren for en gjenomgang av historien til fortet.
Mer... (PDF for print, 1.5 mb)Munkholmen utenfor Trondheim hadde seks 105 flak kanoner og disse kunne også brukes mot sjømål.
Mer...

Bunker Tour IVFørste turen i 2007 ble lagt til Fjell Festning på Sotra utenfor Bergen. En av de største festningsanlegg fra den andre verdenskrig i Sør-Norge
Mer...Årets første Bunkertour 2008 går til Møvik for å se batteriet 6/502 Vara. Skrevet av Tormod Christiansen med bilder fra Werner Wernersen.
Mer...En tur til Bergen må også inkludere en bunkertur til Fjell Festning som var en del av Artillerigruppe Bergen.
Selv om selve kanoen er fjernet for lenge siden, savnet jeg ikke denne da resten av anlegget er så enormt at det ikke er noe overdrivelse å si at festningen er blant de 10 største enkeltstående kystfort i Europa
Mer...


Bunker Tour II15 personer var med på årets bunker tour nr. 2. En flott dag og hele trenye plasser å besøke siden sist
Mer...

Bunker Tour 06 21-23 JuliBra oppmøte til BunkerTour på Ørland 22 Juli. Mer...Forum for tyske installasjoner fra krigen. Hovedsakelig kystfort og bunkere som eksisterer idag langs den norske kyst.
Forum


replace with your keywordsreplace with your keywordsreplace with your keywordsreplace with your keywordsreplace with your keywordsreplace with your keywordsreplace with your keywordsreplace with your keywords