å legge ut bilder i "Slow-Motion"

Informasjon om forumet samt større (lengre) innlegg fra kaffekroken. Ikke start innlegg (tråder). Admin legger innleggene etterhvert.

Moderators: Stutzpunkt, KOS

User avatar
Erik H
Site Admin
Posts: 3472
Joined: 31 Jan 2005 23:01
Location: Trondheim
Contact:

å legge ut bilder i "Slow-Motion"

Post by Erik H »

jeg fikk noen tanker i hodet som jeg ville dele med dere.

Mange av dere har lagt ut bilder i det siste. masse bilder! Det er selvsagt helt überhygg å sitte i sin stol hjemme å se bilder fra nord og sør og man har selvsagt lyst til å skrive litt tilbake til den som legger ut bildene, særlig de som legger inn tekstkommentarer/spørsmål på bildene. I noen tilfeller blir det for mye å ta til seg og jeg må inntrømme at selv om jeg hadde veldig lyst til å skrive noe der og da så ble det for mye å ta til seg.

Å legge ut bildene i "slow-Motion" eller "Dolmen-style" gir gir nye muligheter. Har man vært på en langt tur og tatt mange bilder fra et nytt område kan man vurdere å legge disse ute en for en.. eller en hver dag. Har man funnet et området og har masse spørsmål (eller svar) så passer det ypperlig å komme med ett og ett bilde slik at man gir alle en mulighet å komme med sine kommentarer.

Jeg skal ikke gå alt for mye inn på detaljene rundt "slow-motion", men trur en slik tilnærming passer bra for vår hobby. Selv har jeg nylig vært på tur fra Smøla til Melland og tatt en masse bilder, men hadde ikke ork til å legge ut de 30-40 beste bildene fra turen.. nå har det gått noen dager og har lyst til å legge de ut "slow-mo". ikke nødvendigvis en og en, men iallefall i grupper. Neppe like spennende som Dolmen dette området, men har lyst til å prøve ut noe som kanskje funker bedre enn å legge ut alt på en gang. Noen synspunkter på en slik presentasjon av bilder?

Erik H
User avatar
KOS
Moderator
Posts: 2970
Joined: 16 May 2007 15:31

Re: å legge ut bilder i "Slow-Motion"

Post by KOS »

Erik H wrote:Noen synspunkter på en slik presentasjon av bilder?
Kan være OK, men blir lett uoversiktelig dersom kommentarene blir for mange og/eller for irrelevante.

I andre enden er jo "faren" for at det blir for kjedelig og det ikke avstedkommer noen respons eller nytig dialog i det hele tatt. Da stopper det opp liksom...

Har prøvd et par tråder slik, men interessen stoppet tydeligvis opp lenge før det var slutt på bunkere for å si det sånt ;-)

Det tar jo også litt tid å legge inn mer en bare "ABCD0123.IMG" som ledetekst, og om ingen bryr seg så bruker en tiden til andre ting.

Tror et godt tips er å være punktelig og legge inn neste bilde innen rimelig tid om du vil prøve.

Lykke til !

mvh
KOS
tor christian
Posts: 151
Joined: 23 Apr 2006 10:35
Location: Møre og Romsdal

Post by tor christian »

Selv så vil i se mest mulig og masse info på kortes tid. Det blir som sagt tidligere litt uoversiktelig. Men for all del post i det tempo dere føler for.
User avatar
TommyG
Site Admin
Posts: 2685
Joined: 26 Dec 2007 22:12
Location: Ullensaker

Post by TommyG »

Et annet "problem" er vel at det alt er forholdsvis stor aktivitet på forumet, og om det skulle bli mange som legger ut bilder etc. på denne måten, så ville man etterhvert få veldig mange aktive tråder, og vanskelig å få et skikkelig helhetsinntrykk.
--
Tommy
User avatar
dolmen
Posts: 1383
Joined: 25 Jan 2008 8:03

Post by dolmen »

Jeg mener Erik H har et poeng.
Hvis man legger ut 347 bilder på en gang så vil det ta veldig lang tid pluss at ingen vil orke å se gjennom alle disse på strak arm.
Legger man derimot ut et bilde om dagen og gjerne til omtrent samme tid så vil det være et nytt bilde å kikke på hver gang man klikker seg inn på forumet og man får bedre tid til å studere hvert bilde i motsetning til hvis det kommer en hel masse som man bare raser i gjennom.
Dette forumet er jo ment som et studie av bunkere og kystfort og da synes jeg det er litt trist å bare blåse ut alle bildene på en gang.Dette er jo tross alt ikke et tv-show på lørdagskvelden.
Jeg synes det er bedre å sitte å kose seg med noen nye ting hver dag for på denne måten kan man nyte hobbyen min litt lenger fordi jeg vil ikke se alt å vite alt på en gang.Jeg vil se og lære gradvis og etterhvert. :)
dolmen
User avatar
bactuz
Posts: 1395
Joined: 30 May 2008 21:23
Location: Haugesund, Rogaland

Post by bactuz »

Enig med KOS i det meste her....

Greit at Dolmen legger ut ett og ett bilde, men la nå ikke dette bli standarden her. Han har sin egen nisje her på forumet. Vil andre legge seg på en "XXXXX på tur" så kanskje det fungerer med få bilder i slengen der også. Oppfordrer heller ingen til å legge ut 375 bilder på en gang... hehe

Legg ut grupper på noen bilder i slengen. Har du fem bilder av samme stilling/sted så legg dem ut sammen. Etterpå kan du gå videre til neste, etter en ventetid du selv bestemmer.

Tråden til Dolmen er spennende nok den, men det har irritert meg mer enn én gang at det bare dukker opp ett bilde til dagen..... hehe. Går an å legge ut to-tre spør du meg da PDT_Armataz_01_18


Kai
User avatar
Erik E
Site Admin
Posts: 3515
Joined: 06 Feb 2006 20:30
Location: Rennesøy
Contact:

Post by Erik E »

Hallo

Synes dette bør bli opp til den enkelte, men i mine øyne spørs det jo også hva man ønsker å fortelle verden om :-)

Er det en tur eller et stort geografisk område kan jo dette legges ut bit for bit, men er det "generell info" om et enkelt fort kan ihverfall jeg gå lei om det legges ut bilde av en kanonstilling pr. dag og avsluttes etter 14 dager med et "hull i torva".
Neppe like spennende som Dolmen dette området, men har lyst til å prøve ut noe som kanskje funker bedre enn å legge ut alt på en gang.
Er også redd for at folk som lager slow motion tråder gir opp på halvveien hvis det ikke kommer kommentarer eller spørsmål underveis da? Ingenting er vel værre enn å bruke masse tid på ting som går tilsynelatene umerket forbi....

Sist men ikke minst vil jo trådene kun fremstå som slow motion for de som er her ofte. sporadisk besøkende og surfere vil ikke merke noe særlig av dette.

Mvh
Erik E
User avatar
dolmen
Posts: 1383
Joined: 25 Jan 2008 8:03

Post by dolmen »

Ja det er mulig dere har rett gutter. :)
Men jeg kan bare snakke for min egen tråd "Dolmen på tur" og den har passert 21 000 besøkende så jeg vet at ingen av dere klarer å la være å kikke innom selv om dere vet godt at det bare ligger et nytt bilde der siden dere var innom forrige dag.De 21 000 besøkende er det ikke meg som står bak,det er dere.Og det synes jeg er mer enn hyggelig. :)
Jeg synes selv det er trivelig å taste meg inn på forumet og se på en 3-4 tråder med et par bilder eller innlegg men hvis disse 3-4 trådene plutselig har 30-40 bilder hver er jeg ikke så sikker på om jeg vil se gjennom alle.
Men jeg ser poenget med 5-6 bilder eller kommentarer over samme tema,det gjør jeg. PDT_Armataz_01_18
dolmen-style
User avatar
Erik H
Site Admin
Posts: 3472
Joined: 31 Jan 2005 23:01
Location: Trondheim
Contact:

Post by Erik H »

Når man bruker 5-6 timer på noen kystfort og støttepunkt så kommer man som regel hjem med hundrevis av bilder. De fleste kommer nok aldri til å forlate harddisken den først ble kopiert til, men noen av bildene er sikkert så bra at de fortjener å se "dagens lys" på forumet. Man velger selvsagt selv hvordan man legger ut disse, men tanken er at hvis man har mange spørsmål fra turen så kunne man legge de ut i "slow-motion". Skal man bare presentere en masse bilder fra et område så er det kanskje ikke så viktig hvor mange bilder man legger ut. Man bør heller ikke legge ut bilder fra forskjellige områder under samme tråd.. kanskje linke de hvis man må?

Ikke vanskelig å rename alle bildene sine, bare se på programet Resizer som gjør dette i et jafs! http://www.faststone.org/FSResizerDownload.htm

Erik h
User avatar
dolmen
Posts: 1383
Joined: 25 Jan 2008 8:03

Post by dolmen »

Jeg fortsetter min tråd uansett hva enkelt måtte mene.Men jeg registrerer at følgende ikke vil ha noe med min tråd å gjøre:
(navn er slettet av admin, Erik H)
Dere som er nevnt her er de som er så negative at de ikke ønsker at det blir lagt ut nye bilder hver dag.Disse personene kan jo bare la være å logge seg inn slik at de andre slipper å høre eller se på sytingen deres.Og da mener jeg Dolmen på tur.La være å gå inn på Dolmen på tur så slipper dere å syte og klage og la andre få se i ro og fred.
dolmen
User avatar
bactuz
Posts: 1395
Joined: 30 May 2008 21:23
Location: Haugesund, Rogaland

Post by bactuz »

Hvor fikk du det fra? At jeg ikke vil ha noe med din tråd å gjøre? Det har jeg da aldri skrevet eller sagt! Jeg er innom tråden din hver eneste gang det kommer et nytt innlegg.

Det eneste jeg har sagt er at jeg skulle ønske at det kom mer enn ett bilde til dagen. Og det kjære Dolmen skal du tolke som at jeg virkelig LIKER tråden din og ønsker å se mer av bildene dine...

La oss virkelig ikke gå inn på en ny runde med det bråket vi hadde for en tid tilbake...

Beklager Dolmen hvis du tok mitt forslag om å legge ut flere bilder i slengen som kritikk av den måten du gjør ting på, men det var det altså ikke ment som...

La oss håpe misforståelsen er oppklart nå.

Og hvorfor skulle jeg ha noe i mot deg og din tråd? Jeg laget jo til og med avataren din for deg som en hyggelig tjenste, så ikke forstår jeg hvorfor du igjen angriper meg på dette forumet.
(Ser forresten at du har slettet avataren din. Sikkert fordi du ikke vil ha noe med meg å gjøre ut at jeg kan forstå hvorfor....)

PDT_Armataz_01_10


Kai (bactuz)
User avatar
Henning Dalsvåg
Posts: 1783
Joined: 29 Mar 2009 14:04
Location: 4272 Sandve,Karmøy

Post by Henning Dalsvåg »

Det eneste som er sikkert er at vi alle har forskjellige måter å gjøre de samme tingene på . :) Jeg tror det er viktig at brukerene i forumet får lov til å legge ut sine bilder i den hastighet som den enkelte måtte finne nødvendig . PDT_Armataz_01_36
Mvh Henning Dalsvåg
User avatar
dolmen
Posts: 1383
Joined: 25 Jan 2008 8:03

Post by dolmen »

Enig med deg Henning.Synes ikke man skal kjøre alt ut med en gang.Det er greit nok hvis man har vært på en tur og tatt 5 bilder og legger alle ut med en gang men hvis man har et tema f.eks slik som jeg liker å gjøre det så har jeg gjerne 40-50 bilder fra en og samme bunker eller stilling og det blir for mye å legge ut samme dag.Da tror jeg det er bedre å ta det litt av gangen sånn at folk får studert bildene litt ekstra i stedet for bare å skumme igjennom.
Syntes bare jeg måtte kommentere litt her siden metoden med å legge ut to bilder om dagen har fått navnet "Dolmen-style". :)
Dolmen.
RasmusTerne

Post by RasmusTerne »

Hei.
Er enig i at det kan bli litt overveldene med 15-20 bilder i slengen, men samtidig vil man jo ha en viss kontinuitet i fremstillingen.
Har selv valgt å legge "ekstramateriale" på en nettserver, (Phptobucket).
ordnet i mapper for de enkelte fort, for de som er intressert, og heller poste "nyheter" på forumet.
http://s198.photobucket.com/albums/aa23/RasmusTerne/

Sigfred R.
User avatar
Henning Dalsvåg
Posts: 1783
Joined: 29 Mar 2009 14:04
Location: 4272 Sandve,Karmøy

Post by Henning Dalsvåg »

La oss gå sammen i vennskapelighet om å gjøre forumet til et godt sted å være :D . Vi er som korn på en sandstrand, de er alle forskjellige ,men allikevel holder de sammen...
Mvh Henning Dalsvåg
Post Reply

Return to “Informasjon og større innlegg”