Tyske kystbatterier i Danmark

informasjon som omhandler tyske kystfort/bunkere/installasjoner fra den andre verdenskrig. Legg gjerne inn linker til f.eks youtube eller scan inn avisklipp o.l

Moderators: Stutzpunkt, KOS

Post Reply
User avatar
Erik H
Site Admin
Posts: 3490
Joined: 31 Jan 2005 23:01
Location: Trondheim
Contact:

Tyske kystbatterier i Danmark

Post by Erik H »

«Tyske kystbatterier i Danmark». Er mitt fjerde kart i serien om tyske kystforsvar langs atlanterhavsvollen. Det har tatt tid å koble alt sammen og få plass til alt. Men det er blitt en flott poster på 59x84 cm.

Navnene til kystbatteriene har vært en utfordring, men jeg har for det meste forhold meg til de tyske batterienavne selv om den har et annen navn lokalt. Det samme kan man også se i Norge hvor kystfort har forskjellige navn alt ettersom. Siden kartet er dansk så skriver jeg «kystbatterier» istedet for «kystfort».

Som man ser på bildet hvor jeg har alle fire kart på gulvet. Danmark har en større målestokk og her har det vært mulig å få detaljer ned til bunkere som danner støttepunkt (ref.: «German bunkers in Denmark» av Rudi Rolf og Jens Andersen)

Jeg håper å lage flere kart, men litt usikker på hva som blir mitt neste prosjekt.

Danmarkskartet inkluderer alle kystfort, områder med bunkere, soldater, forsvarslinje/område, flybaser, torpedobatterier, radaranlegg, minefelt, tankgrøfter og en rekke andre detaljer som gir en god oversikt over tyske styrker. Norsk/dansk, tysk og engelsk tekst. Posteren er 59 x 84 og kan kjøpes som brett (sendes i A4 konvelutt) eller som rull (sendes i postrull). kartet kan kjøpes på http://www.krigsbunkeren.no
:gutta:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Grunnlegger Kystfort.com siden 2005
http://www.krigsbunkeren.no
Post Reply

Return to “Bøker, youtube, avisklipp m.m”