Page 1 of 1

Ula i Larvik kommune

Posted: 04 Nov 2012 9:25
by Yngvar
Ula er en lite sted ut mot havet, som sikkert var strategisk viktig da det er en grei havn for mindre båter. Det ligger to skytestillinger der, den ene ut mot havet og innseilingen til Ula, den andre inn mot havna/bukta.
Disse to stillingene er lik i konstruksjon på de fleste langs kystlinjen fra Kjerringvik og sydvestover mot Telemark. Runde med et ammorom.

Re: Ula i Larvik kommune

Posted: 04 Nov 2012 18:16
by molich
Fine bilder Yngvar, men du overså en stilling :)

Re: Ula i Larvik kommune

Posted: 05 Nov 2012 8:02
by Yngvar
Det begynte å regne noe forferdelig så jeg fikk ikke sett etter flere :) Men jeg bor jo fem minutter unna så da ser jeg på denne stillingen senere. Regner med at der av samme type, rund med et lite ammorom?

Re: Ula i Larvik kommune

Posted: 19 Jan 2013 13:18
by molich
Den stillingen er større i diameter, så jeg har en fornemmelse av at dette er en kanonstilling. Det ligger også et dekningsrom her :)

Re: Ula i Larvik kommune

Posted: 31 Oct 2014 9:12
by Yngvar
Var en tur og så på den siste stillingen. Tror ikke det har vært noe skyts i denne, da det er samme utforming som mange andre langs kysten her og inngangen er for trang. Et ammo/deknings rom under en av de andre stillingene fant jeg også.

Re: Ula i Larvik kommune

Posted: 31 Oct 2014 22:33
by TommyG
Etter gjerdet å dømme, så antar jeg den ligger i hagen til noen? Ganske god plass til å være en enkel nærforsvar-/mitraljøsestilling, er det ikke det da?

Re: Ula i Larvik kommune

Posted: 01 Nov 2014 14:47
by Yngvar
Jo, det burde være trangere inne i stillingen, men det er flere slike i området og ingen av disse er satt opp med kanon så vidt jeg vet. Det er heller ikke annet en gressbakke i bunn på disse. Bildene er fra Stavern, Kjerringvik og mellom rakke og Nevlunghavn.