Video

Hvis et bilde kan si tusen ord, så kan vel en video mangedoble dette. Men video handler om levende bilder og det er svært lite som beveger seg på et kystfort eller i en bunker. Utfordringen blir da å skape noe levende med lys, lyd og musikk for å sette "bildene på plass". Kameraføring er viktig. Ikke for raskt, men heller ikke for sakte. Gopro, med sin vidvinkel, gir stor romfølelse selv om det går på bekostning av bildekvalitet. Min Cannon Legra M56 gir bra bildekvalitet i mørke omgivelser, men har svært dårlig vidvinkel. Av og til tyr jeg til min S7 Samsung for å filme når jeg ikke finner andre muligheter.

Med media fra tre forskjellige enheter blir det mye data som skal hentes ned, behandles og redigeres. Ingen ting med video redigering er enkelt, men riktig gjennført kan gi gode resultater. Under er en knippe fra mine turer og noen linker fra andre produsenter.
HKB Björnöy 31./976   Bjørnøya ligger utenfor Ålesund. Ekstremt dårlig vær som ender med at jeg sklir og detter ved videoslutt. alt gikk bra med kameraet! 🙂

Utvorda batteri, nord og syd. Utvorda ligger ved inngangen til Namsenfjorden utenfor Namsost. filmet i 2010 av Erik Hårberg

Harstad BunkerTour . August 2013. Trondenes, Bjarkøy og Sandsøy fort. Den siste er norsk anlegg, men med tyske kanoner.

Fra toppen av Lerberen som huset kommandosenter for gruppe Örland. Her kan man skue utover å se alle kystfortene som beskyttet innløpet til Trondheimsfjorden.

 


21752850